Zmajski pretep

Ena od ključnih nalog Zmajskega društva KAP Jasa je, kot piše v našem statutu, razvoj zmajarske dejavnosti v Republiki Sloveniji.

Tako ni prav nič nenavadno, če kdaj nad Tivolijem (ali na Barju, ali v Zajčji dobravi, ali kjerkoli že) zagledate čudno letečo pošast na vrvici, ki jo drži eden od naših članov.

Tako je neke sončne in vetrovne sobote velikanski trilobit užival v novembrskem soncu, prevračajoč se na turbulencah nad Tivolijem. Kot množice sprehajalcev v parku se ni menil za nič drugega kot za sonček in za veter, povsem zatopljen v radost letenja.

Tudi sanjalo se mu ni, da se je nad park prihulil še en trilobit. Pritepenec zahrbtni je hotel tivolsko nebo samo zase, saj le eden lahko vlada modrini!

Vnel se je divji zračni pretep … ostri zavoji, sunkoviti vzponi, drzna strmoglavljanja, treskanja z glavami, zapletanja z lovkami …

… in na koncu je letel samo eden.

No, seveda ne. Oba trilobita sta si veselo delila nebo, otroci so tekali in vpili, psi so lajali, mimoidoži so kazali nanju, se smejali in divje fotografirali … dosti bolečih vratov je tisti dan povzročil nebeški spektakel.

Bilo je krasno zmajsko popoldne v Tivoliju – in zmajska kultura v Sloveniji se je še okrepila. Hura za vse nas!

Leave a Comment