Zmajsko društvo KAP Jasa

Zmajsko društvo KAP Jasa je nevladna organizacija, ki po sklepu Ministrstva za kulturo RS deluje v javnem interesu na področju kulture. Zmajarimo od leta 2017 (formalno je bilo društvo ustanovljeno 2019). 

 

Ukvarjamo se z izdelavo in spuščanjem zmajev, z fotografiranjem iz zraka s pomočjo zmaja in z zmajsko znanostjo, organiziramo zmajske delavnice za otroke in odrasle, zmajske dogodivščine in zmajske festivale.

 

 Spuščanje zmajev je starodavna veščina, primerna za otroke vseh starosti; za meditativne in za razigrane, za spretne in štoraste, za znanstvenike in za inženirje, za vesele in žalostne. Ko se zmaj dvigne v zrak – pa naj ste ga naredili sami, si ga sposodili ali kupili – srce zaigra. Kako je šele lepo, ko se v zrak dvigne na stotine njih!

Polno nebo.JPG
DSCN0084b.jpg
Tudi slovensko zastavo je zmaj ponesel v
CRW_4756.jpg
�love�ka ribica 3.JPG
Gne�a_na_nebu_in_na_zemlji.JPG
Planinsko_polje_13102018DSC_9512.jpg
Trdo delo na zmajskem polju.JPG
DSCN0053b.jpg
Nebo nad Ahmedabadom je polno zmajev.JPG
DSCN0010.jpg
CRW_4728.jpg
CRW_4288_b.jpg
DSC_7940.jpg

Zato vas vabimo, da se včlanite v Zmajsko društvo KAP Jasa. Naučili vas bomo vse o zmajih: od krojenja in šivanja do pripenjanja vrvic, od spuščanja do zlaganja, od prvih poskusov letenja do mojstrskega pilotiranja. Odkrili boste skrivnosti vetra, našli najboljše kraje za zmaje, spoznavali aerodinamične lastnosti različnih oblik in materialov, predvsem pa se veselo družili na svežem zraku.

Zmajsko društvo KAP Jasa je združenje vseh, ki jih veseli izdelava in spuščanje zmajev, ki si želijo sodelovati na zmajskih festivalih, ki jih privlači fotografiranje s pomočjo zmajev in so navdušeni nad kulturnimi, umetniškimi, izobraževalnimi in raziskovalnimi dejavnostmi, kjer so zraven zmaji. Člani zmajarskega društva KAP Jasa imajo dostop do zmajarskih veščin in znanj drugih članov, sodelujejo na festivalih, delavnicah in raziskovalnih ekspedicijah – in so del svetovne, razigrane, dobrosrčne in široke zmajarske druščine. 

Izpolnite in podpišite pristopno izjavo in jo pošljite na naslov Zmajsko društvo KAP Jasa, Žebretova 11, 1260 Ljubljana-Polje, ali pa jo zatlačite v roke prvemu članu, ki ga srečate. Letna članarina znaša 15 EUR, za osnovnošolce 5 EUR. 


Za vsa vprašanja smo vam vedno na voljo – pišite nam na kap.jasa@gmail.com ali pokličite na +386 40 813 804. Obarvajmo nebo skupaj!


Zmajsko društvo KAP Jasa

Žebretova ulica 11
1260 Ljubljana – Polje

matična številka: 4112628000

ID za DDV: 69074119

IBAN: SI56 6100 0002 1450 248 (Delavska hranilnica d.d.)

Naše delo lahko zdaj podprete tudi z donacijo dela dohodnine Zmajskemu društvu KAP Jasa. Povsem preprosto je: izpolnite obrazec, potem pa ga ali sami odnesete na FURS, ali pa ag elektronsko podpišete in oddate.

Zmaji bodo tudi zaradi vas leteli še višje in še lepše. Hvala vam!