Kdo je šel višje?

Po res fantastičnem zmajskem fotografiranju nad Cerkniškim jezerom – ki nas je pripeljalo do še bolj fantastične zgodbe o Veličastni Margie, lem kliknite in si jo poglejte! – smo se kot po navadi prebijali čez gigabajte zmajskih fotk, ko so se nam naenkrat zasvetile oči.

Opazite nekaj nenavadnega na tejle zmajski fotki okljuka Stržena, potopljenega pod vodami Cerkniškega jezera?

Jep, zmaj je! Rokkaku mu rečejo, ker gre za tradicionalnega japonskega zmaja (rokkaku pomeni šestkotnik po japonsko) – le da je ta prav nič tradicionalno narejen iz ripstop najlona, karbonskih palic in polietilenskih vrvic.

Originalni modri rokkaku je ponos zmajskega studia Dr.Agon kites in njegovega glavnega zmajedelca Janeza Vizjaka.

Originalni modri se zlagoma vzpenja v nebo, uživaje v malce nagajivem, nepredvidljivem, sunkovitem vetru. Je najboljši, najbolj stabilen letalec, kar jih je. Pri dveh metrih višine in 160 cm širine je kar velik klasični rokkaku.

In seveda nosi fotoaparat!

Tukaj se ga vidi:

Nikon P330, obešen na vrvico zmaja, kakšnih 50 metrov pod samim zmajem

Originalni modri je veselo poletel na delo in se po dobri uri uživanja v vrtoglavih višinah vrnil s celim kupom takih slik:

A zmaj, ki ga je ujel v objektiv svoje kamere, ta pa je šel še višje! Cindy delta, tri metre širok in meter in pol visok trikotnik s takoimenovano dinamično prečko, zaradi katere je idealna za močne in sunkovite vetrove. Cindy je nosila Insta360 kamero.

Kje so zmaji?

Tukaj!

Tokrat je šla Cindy precej višje … a boj za vladarja modrih višav še niti slučajno ni odločen!

Leave a Comment