Dragi ljubitelji letečih zmajev na vrvicah!

Mednarodni zmajski festival IKF Slovenija – Murska Sobota se bo odvijal na letališču Aerokluba Murska Sobota. Tridnevni zračni spektakel bo že sam na sebi paša za oči, za še bolj popoln užitek pa vam bodo na volje prekmurske dobrote v vseh mogočih oblikah in agregatnih stanjih, na letališču je Penzion Letališče z odlično gostinsko ponudbo, dogajanje pa bo popestrila dobra glasba.

Na voljo so vam parkirišča, sicer pa vam priporočamo, da svoje vozilo pustite pri paviljonu EXPANO in se do letališča sprehodite mimo čudovitih prekmurskih polj. Še najbolje pa bo, če pridete kar s kolesom!

Letalno polje bo ograjeno in nanj ne boste mogli. Zmaji, ki jih bomo spuščali, namreč niso čisto taki kot zmaji, ki se jih spomnimo iz otroštva. Gre za res velike zmaje z več deset kvadratnimi metri površine, kar pomeni, da ko jih zagrabi veter, resno vlečejo. Z njimi ravnamo v težkih rokavicah, saj so vrvice tako napete, da vas lahko hudo poškodujejo. Prav tako vas velik zmaj vas pri pristanku lahko udari kam, kamor res nočete. 

Tako da:

– držite se stran od pritrdišč velikih zmajev;
– ob opazovanju vzleta zmaja ne stojte pred njim v smeri vetra;
– pazite, da se ne zapletete v vrvice (vrvic bo vse polno povsod, tudi po tleh);
– pazite ob pristajanju zmajev;
– pazite na otroke;
– pazite na pse in druge ljubljenčke;
– pazite nase.

Za vsa vprašanja in pomoč so vam vedno na voljo predstavniki organizatorja ter prostovoljci.